'Je kunt geen fouten meer maken, wel manieren ontdekken die niet werken en leren'
Jan van Setten

Wilt u echte verandering bij uzelf of in uw team, dan moet u eerst uitzoeken waar de schoen wringt, vindt Antje Westerink. Antje's drijfveer is de persoonlijke ontwikkeling (groei) van medewerker(s) en daarmee de flexibiliteit van organisaties te bevorderen. 

Adviseren en coachen

Antje Westerink heeft als consultant / coach ruim 30 jaar ervaring opgedaan met coachen van leidinggevenden en medewerkers bij verschillende werkgevers, zowel profit en non-profit. De ervaringen die Antje heeft opgedaan, werkend met – en voor – verschillende lagen en functieniveaus, heeft haar omgevings- en organisatiebewustzijn gevormd. Mede hierdoor kan zij zich snel verplaatsen in een situatie en werkomgeving, evenals in functie & organisatie specifieke dilemma’s die iemand kan tegenkomen. Thema’s waar ze veel ervaring mee heeft zijn persoonlijke ontwikkeling, leiderschap, omgaan met verandering(en) en samenwerking.

'Spiegel voor te houden'

Antje's werkwijze is vooral gericht op bewustwording van persoonlijke drijfveren en kwaliteiten.
Waar gaat jouw hart van kloppen? Wat geeft je energie en waar lekt energie? Wat is jouw voorkeursstijl?
Zij is in staat om door te vragen en de spiegel voor te houden. 

Ze zal dit op een praktische en no nonsens wijze doen. Tegelijkertijd stimuleert ze de kandidaat de eigen patronen te ontdekken en die te leren verrijken. Het regelmatig wisselen van invalshoek vormt een belangrijk element in haar aanpak om daarmee meer inzicht te verkrijgen (en te geven!).

Doel: grip krijgen op eigen richting en verbinding met het werk. 

Het inzetten van instrumenten kan hierbij helpen.
Gecertificeerd om OPQ, DISC en Drijfveren rapporten (zie ook Diensten) op te stellen en
inzetten van 'De Ladder' methodiek.

'Een excuus is het ontkennen van je eigen invloed'
 

Share it on Social Media!