Voor outplacement begeleiding bent u bij Antje Westerink aan het juiste adres. Op deze pagina kunt u lezen wat outplacement begeleiding inhoudt en wat Antje Westerink hierin voor u kan betekenen.

Outplacement Begeleiding en Ontslag

Ontslag krijgen is voor de meeste werknemers een zeer vervelende situatie. Dit kan voor hen zelfs een zeer heftig proces zijn. Outplacement begeleiding is hierbij een middel om dit proces een positieve wending te geven en kan hierbij een geweldige steun bieden.

Outplacement Begeleiding en voorkomen van (gedwongen) ontslag

De medewerker krijgt een een Outplacement Begeleiding aangeboden om ontslag op termijn te voorkomen. Zowel de werkgever als medewerker zien geen verdere mogelijkheden binnen het bedrijf om verder samen te werken en willen bij het proces van afscheid nemen een goede begeleiding. Immers, op het moment dat dit besluit is gevallen, wil je niet te lang meer wachten met het zetten van ‘een nieuwe stap’.

Aanbod Outplacement Begeleiding

Antje Westerink begeleidt outplacement medewerkers deskundig en met persoonlijke aandacht. Zij garandeert professionele begeleiding tot en met de proeftijd in een nieuwe baan. Outplacement begeleiding is een maatwerk traject, welke vooraf afgestemd wordt met de klant. Door middel van een zogenaamde ‘strippenkaart’ kan er gekozen worden naar behoefte/wens van de opdrachtgever. In onderstaande opsomming kunt u lezen wat de strippenkaart inhoudt en wat er allemaal mogelijk is:

  • Inventarisatie van de persoonlijke, professionele situatie en financiële situatie (waar woont de medewerker, hoe ver kan er gereisd worden, wat is het salaris, etc)
  • Coaching tijdens proces van ontslag (verwerking ontslag)
  • Uitleg over WW-uitkering en andere financiële/administratieve zaken (adviseren bij praktische zaken rondom ontslag)
  • Beroepskeuze- en persoonlijkheidstesten (waar ben ik goed in, welke baan ambieer ik, wat motiveert mij, welke baan past bij mij)
  • Opstellen professionele sollicitatiebrief en CV
  • Oefenen en voorbereiden van sollicitatiegesprekken (welke vragen kan ik verwachten, welk antwoord is passend)
  • Training social media (LinkedIn, Facebook etc)
  • Netwerkgesprekken - advies
  • Wekelijkse coaching en begeleiding

All-in Pakket Outplacement Begeleiding

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een All-in pakket. De medewerker kan dan rekenen op begeleiding en ondersteuning zonder beperkingen in intensiteit of tijd. De opdracht is pas afgerond als de medewerker een nieuwe richting en plaats heeft gevonden. Eventueel als de medewerker dit wenst, kan bij een volgende stap nog een ‘coaching on the job’ volgen. Op deze wijze is de medewerker verzekerd van een volledige begeleiding.

Meer informatie Outplacement Begeleiding

Als u zoekt naar outplacement begeleiding hoeft u niet verder te kijken. Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u vrijblijvend contact opnemen. Bij Antje Westerink kunt u ook terecht voor ontwikkel coaching, veranderingstrajecten, professionele persoonlijkheidstesten, maatwerk coaching en feedback training