Voor ontwikkel coaching bent u bij Antje Westerink aan het juiste adres. Op deze pagina kunt u lezen wat ontwikkel coaching betekent en wat Antje Westerink hierin voor u kan betekenen.

Wat is ontwikkel coaching?

Ontwikkeling betekent ‘’een natuurlijk proces waardoor een persoon andere of meer gedrags- en handelingsmogelijkheden verwerft’’. Door middel van ontwikkel coaching kan Antje Westerink kwaliteiten en ontwikkelpunten, van bijvoorbeeld werknemers of leidinggevenden, in kaart brengen en helpen de kwaliteiten (nog) beter in te zetten. Daarbij helpt zij de medewerker in het herkennen/erkennen van eigen ontwikkelpunten en het aangaan van nieuwe vaardigheden of juist anders inzetten van eigen kwaliteiten. Na een aantal ontwikkel coach gesprekken leert  de medewerker hoe effectiever te worden in eigen gedrag.

Wanneer wordt ontwikkel coaching toegepast?

Een paar praktijkvoorbeelden van vragen:  ‘Help mij bij de ontwikkeling van een individuele medewerker’, ‘Welke rol past goed bij de medewerker?’, ‘Leer een medewerker of het team effectiever leidinggeven of communiceren’,  ‘Help mij bij het beter laten samenwerken van medewerkers in teamverband’.
Dit zijn nog maar enkele voorbeelden. Heeft u dergelijke vragen, waarbij het gaat om het beter in positie brengen van uw medewerker of team, dan bent u bij ontwikkel coach Antje Westerink aan het juiste adres. De voorwaarde hierbij is dat de kandidaat openstaat voor persoonlijke- en professionele ontwikkeling en actief wil deelnemen.

Werkwijze ontwikkel coaching door Antje Westerink

Antje Westerink kan uw medewerker of team inzicht en handvatten bieden in het proces van verdere ontwikkeling en/of verandering. Door middel van het in kaart brengen van eigen drijfveren of door het afnemen van een persoonlijkheidstest OPQ of DISC testen (klik hier voor meer informatie over deze testen) brengt Antje Westerink in kaart waar kwaliteiten en ontwikkelpunten liggen. Dit gebeurt standaard in de intakefase.
Van daaruit werkt Antje Westerink aan ontwikkeling van vaardigheden en leert de medewerker hoe eigen kwaliteiten het beste ingezet kunnen worden. Door middel van dit effectieve maatwerk traject worden kwaliteiten met de juiste focus verder ontwikkelt.  

Meer informatie over ontwikkel coaching

Antje Westerink heeft als ontwikkel coach ruim 25 jaar ervaring opgedaan met het coachen en adviseren van leidinggevenden en medewerkers bij verschillende werkgevers in de profit en non-profit branche. Voor meer informatie over ontwikkel coaching kunt u vrijblijvend contact opnemen. Een eerste intakegesprek is kosteloos en wordt ingezet als kennismaking. Na het intakegesprek wordt er naar de klant een maatwerk offerte gestuurd. Bij Antje Westerink kunt u ook terecht voor Outplacement Begeleiding, Veranderingstrajecten of een professionele persoonlijkheidstest